Robotmaaier Afrastering

26 Nov 2024PvW
Robotmaaier Afrastering

Tegenwoordig is er een gemakkelijke oplossing voor dat probleem. Met de aanschaf van een robotmaaier hoef je nooit meer zelf tijd te besteden aan het maaien van je gazon en zal je gras er altijd keurig en gezond bijliggen.

De robotmaaier is energiezuinig en vriendelijk voor het milieu. Omdat je nooit meer handmatig hoeft te maaien en er soms dus waarschijnlijk ook niet bij zult zijn als de robotmaaier je tuin tip top in orde maakt, is het wel belangrijk dat je van tevoren voor een goede afrastering in je tuin zorgt, zodat je robotmaaier bijvoorbeeld niet in je vijver kan rijden.

Met een perimeterdraad of een grensdraad maak je een afrastering zodat de robotmaaier wordt tegengehouden bij een bepaald object. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt, die ook regelmatig gebruikmaken van de tuin, zorg dan ervoor dat je de afrastering goed aanlegt, zodat niemand zal struikelen en zodat er geen ongelukken gebeuren. Maar natuurlijk ook dat je robotgrasmaaier niet te water raakt.

Ook is het mogelijk een grensdraad met staalkabel te maken. Staalkabelstunter heeft hiervoor makkelijke en praktische oplossingen. Zoals de B-lock automatische draadklem en schroefogen voor een robuuste bevestiging. Door gebruik te maken van staalkabel houd  je mooi zicht op je gazon.

Een mooie combinatie om zelf de afrastering te maken is:

De schroefogen zijn eenvoudig te monteren in kophout of vlonder. Met de B-lock automatische draadklem is de staalkabel zonder gereedschap te bevestigen. Wilt u de kantjes handmatig maaien dan kan de kabel zo weer gedemonteerd worden.

Er wordt in de meeste gevallen bij de robotgrasmaaier voldoende draad meegeleverd en met behulp van een schroefoog kun je de draad precies zo spannen als jij dat wilt. In het geval van een vijver of als je een sloot achter je huis hebt lopen, kun je dus een goede afrastering spannen, zodat de robotmaaier precies weet waar hij moet stoppen.

De robotmaaier is geluidsarm, dus het is zelfs mogelijk om de robot ’s nachts het werk te laten doen terwijl jij heerlijk ligt te slapen. Het is niet meer nodig om de volgende ochtend met een hark en zakken in de weer te gaan om de grasresten op te ruimen want de robotmaaier maakt het restgras zo fijn, dat het gewoon kan blijven liggen als een natuurlijke bemesting voor je gazon.

Ook bij nat weer kan de robotmaaier gewoon zijn werk doen en zolang jij de afrastering op de juiste manier hebt aangelegd, is er niets wat een mooi gazon nog in de weg hoeft te staan. Om draadbreuk te voorkomen is het echt cruciaal dat je de draad op de juiste hoogte en de juiste manier spant.

Online kun je hierover eventueel tips en voorbeelden vinden of volg gewoon goed de instructies van de fabrikant op. Als er onvoldoende draad is meegeleverd, kun je ook altijd nog zelf met behulp van een schroefoog en draad, dat hiervoor geschikt is, zelf een afrastering maken om te voorkomen dat je robotmaaier in het water rijdt of op plaatsen komt, waar dat niet de bedoeling is. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd